> Routeplanner Eenrum
> Start > Rondleiding > Foto's > Arrangementen > Omgeving > Reserveren > This site in English
Grand Hotel "De Kromme Raake"
p/a Molenstraat 5
9967 SL Eenrum
tel: 0595 - 491600
info@hoteldekrommeraake.nl
WELKOM OP ONZE WEBSITE
Welkom op de website van het kleinste hotel ter wereld. Dit fraaie huisje met de geelwitte gevel zette het Groningse Eenrum op de wereldkaart. Er zijn drie cafés, een kaarsenmakerij en zelfs een mosterdmuseum, maar die genieten veruit niet de bekendheid van 'Grand Hotel de Kromme Raake, het kleinste hotel ter wereld'. Ooit stond het zelfs op de voorpagina van de South China Morning Post.
EEN RONDLEIDING DOOR HET HOTEL

In de 'foyer' van het hotel hangt achter de balie een roodgeschilderde kast met veertig hokjes. Negenendertig ervan zijn leeg, in het laatste hangt een sleutel aan een knoert van een koperen knop, van kamer 1.

Rechts van de receptie is de comfortabele zitkamer met art deco-meubels, een kacheltje en een mini-bar. Een dubbele deur komt uit op het belangrijkste van de suite: de kingsize bedstede. In deze romantische alkoof, met ingebouwde televisie, zijn de muren liefdesrood geschilderd. Twee lange nachthemden hangen klaar onder bijhorende slaapmutsen.

Achter de bedstede ligt de badkamer met marmeren wastafels en een riant twee-persoons bad. Na een weldadige nacht krijgen de gasten een heerlijk ontbijt geserveerd in het pittoreske ontbijtkeukentje.